Створення логотипу і фірмового стилю

Розробка логотипу

Кожна компанія, сайт або ж інтернет-магазин потребують реклами, в впізнаваності, в популярності. А що робить впізнаваним будь-який бренд? - його логотип. Це символ, який дозволяє споживачам миттєво і точно ідентифікувати бізнес і пропоновані їм послуги, продукти і рішення.

Існує безліч видів логотипів, але з них виділяються 3 основних категорій, сформовані під час розвитку індустрії:

текстові лого

У подібних рішеннях використовується, в основному, назва компанії, інтернет-магазину, команди, сайту для якого розробляється. Упор ведеться на оригінальну подачу, тобто шрифт, тіні, обриси повинні показувати на унікальність і неповторність ідеї. Сюди відносяться і абревіатурні логотипи, які також посилаються на назву, але роблять це за допомогою використання абревіатури.

графічні лого

Для створення даних логотипів використовують символіку, яка асоціюється з тематикою проекту, або ж просто вигадують символ, що заманює людей. Часто за основу для створення подібних лого беруть уже існуючий малюнок предмета, але злегка видозмінюють його, як, наприклад, Apple і яблуко.

комбінований лого

Якщо поєднуються і текстові та графічні елементи логотип називають комбінованими. Це один з найпопулярніших видів. За основу в ньому беруть текст, який красиво поєднується з будь-яким графічним зображенням або ж малюнком, або навпаки, коли спочатку придумується графічна частина, а вже потім в неї вписується текст. В цілому, для таких лого існує досить багато ідей.

Етапи розробки дизайну логотипів

Якщо описувати максимально стисло процес розробки лого для команди або компанії, то весь процес можна розбити на 5 основних етапів.

1) Короткий опис дизайну

Першим кроком творчого процесу є короткий опис дизайну замовлення. Клієнт повинен приблизно описати яким він бачить лого. Виконавцю, перш ніж приступати до замовлення важливо знати:

Де буде використовуватися логотип (інтернет-магазин, одяг, поліграфія і тд)

Який його цільовий ринок

Кольори і стиль, використовувані при виготовленні малюнка.

Якщо ж у замовника немає фірмового стилю, дизайн студія Макаренко, може його розробити! Більш детально інформація, потрібна нам для створення якісного лого і фірмового стилю представлена ​​в нашому брифі!

2) Дослідження

Найчастіше, клієнт не дуже докладно і зрозуміло описує те, що хоче бачити в майбутньому логотипі, тому на даному етапі виконавець робить аналіз і дослідження конкуренції, тобто вивчає лого, використовувані конкуруючими компаніями. Це дуже важливо для того, щоб наш підсумковий результат не тільки не збігався з іншими, а й був краще їх.

3) Розробка ескізів і концептуалізація

Можна сказати, найважливішим етапом проекту є розробка концепції. Будь-логотип, на самому початку своєї розробки повинен пройти етап начерку, його можна зробити на папері або на комп'ютері, користуючись програмами векторної графіки. Потрібно експериментувати з кольорами, формами, стилями, створювати відразу кілька варіантів майбутнього малюнка. Пропустивши цей етап, ми маємо ризик отримати не настільки якісний кінцевий результат.

4) попередньому показі

Після створення декількох різних варіантів, їх потрібно показати клієнту, при цьому потрібно описати позитивні якості кожного варіант. Після замовник висловлює свою думку, говорить про те, щоб він хотів прибрати або додати і, звичайно ж, вибирає сподобався йому варіант.

5) Затвердження

Як тільки логотип буде готовий, і замовник затвердить фінальний результат результатом, дизайн студії Макаренко залишиться тільки отруїти йому остаточні файли в форматах AI, EPS, CDR, EPS, JPG, PNG і TIFF, а також чорно-білу версію, яку іноді вимагають замовники. Після цього розробка логотипу на замовлення офіційно завершена, звичайно ж, якщо додаткові умови не були обумовлені індивідуально.

Чому важливо замовляти розробку красивого і унікального логотипу?

Від того на скільки лого компанії або інтернет-магазину красивий і унікальний, безпосередньо заздрості то, як він в майбутньому впливатиме на просування проекту. Логотип повинен бути чіпляють, повинен закликати людей і подобається їм. Для цього багато хто використовує в лого різних персонажів, яким прищеплюють позитивний образ, як це зроблено, наприклад, в KFC, де цей образ має сильний вплив рекламу. З іншого боку, логотипи можуть бути настільки нестандартними зовні, що це змушує людей подивитися на них, і порушити бажання дізнатися, що криється за цією картинкою. Можна сказати, головне правило успішного лого - це його унікальність і неповторність, щоб це було так, потрібно добре знати цільову аудиторію, для якої цей логотип і виготовляється, а також довірити розробку професіоналам з дизайн студії Макаренко.

Рекомендовані статті

РОЗРОБКА САЙТІВ ТА МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ ПІД КЛЮЧ

Розробка сайтів та веб-проектів під ключ включає в себе повний комплекс послуг, які зроблять його якісним і надійним у використанні. Крім технічної частини роботи, ми так само допоможемо втілити в життя ваше бачення дизайну і концепцію продукту. Адже ми працюємо на всіх етапах створення сайту або іншого веб-продукту, починаючи зі створення дизайну з нуля, до налаштування реклами та комплексного просування бренду. Головна наша мета - розробити якісний продукт. Співпраця з нами гарантує вам прозорість угоди і підбір оптимальних цін. Замовити розробку сайту або замовити розробку дизайну ви можете написавши нам заповнивши форму зворотного зв'язку або зателефонувати за вказаними телефонами. Комплексне просування бізнесу гарантує хороший результат і зростання прибутку вашої компанії. Ми дбаємо про якість нашої роботи і надаємо комплексне обслуговування вашого бізнесу.

Замовте зворотній дзвінок

Cтатті

Ми з радістю зробимо оцінку вашого проекту

Останні дані статистики показують, що все частіше користувачі інтернет-ресурсів стають більш вимогливі до наповнення і зручності сайтів або додатків. Тому ми з радістю зробимо аналітику вашого веб-проекту або допоможемо створити сучасний сайт, який буде ідеально відображається на всіх видах пристроїв, а його наповнення буде максимально простим у використанні. Перш ніж приступити до роботи над вашим проектом, ми не тільки аналізуємо ваш бізнес, а й ринок в цілому. На основі зібраних даних, ми розробляємо універсальний і індивідуальне рішення. При цьому орієнтуючись на комфортне використання ресурсу і конверсію. Розробка сайту та інших веб-проектів включає всі основні етапи, а саме: розробка дизайну, копірайт, фото і відео зйомка, написання текстів, консалтинг, веб-аналітика, створення маркетплейсів, програмування, QA тестування, блокчейн і настройка реклами.
Також ми розуміємо, що в сучасному світі для будь-якого сайту потрібна адаптація в мобільній версії. Тому ми допоможемо вам у розробці мобільної версії вашого веб-продута, яка буде однаково добре виглядати на всіх типах пристроїв. Після запуску сайт вже бути оптимізований для просування, наповнений SEO-оптимізованим текстом і буде відповідати вимогам пошукової системи.